Sona el despertador, “Ostia, no fotis, ja és hora ???”. Si, ja són les sis i quart. Si, t’has de llevar per anar a la feina. La teva feina. La que tu has triat per la resta de la teva vida i la que reconeguem-ho, t’encanta fer, adores i no se’t dona malament del tot.
Després d’una arrencada dièsel, arribes a tres quarts de set al taller/oficina/segona residencia i engegues “la maquinària”.
De fet hi ha molta feina per fer i d’això va aquesta parrafada: de la manca de coneixement, de sentit comú, de la inseguretat i de la tonteria humana.
Avui voldria parlar del desconeixement i desinformació del mon dels extintors. En concret a la zona on treballem, al nostre petit país anomenat Catalunya.
ANECDOTA: Sona el telèfon i una senyora de mitjana edat m’etziba, tota emprenyada, “Escolta que aquella caixa del pàrquing fa un dia que està sonant i no hem pogut dormir en tota la nit. Vivim al primer i ja en tenim prou amb la porta, per que ara tinguem aquest pito contínuament”. Vaaaaaaale. Respires. La primera intenció és enviar a fer punyetes a la “simpàtica” senyora, però penses “és una clienta i es mereix un respecte, malgrat ella no te l’hagi ofert”. Després d’una sèrie de preguntes t’adones que la “caixa que sona” no és altra cosa que la centraleta d’alarma contra incendis del pàrquing. I que resulta que la tenen justament sota de la seva habitació.
Val, recapitulem:
1- Resulta que fa un dia que sona.
2- Resulta que ella no va fer res per que no era la presidenta.
3- Resulta que el president tampoc no sabia res de res.
4- Resulta que no sabia per que servia aquella “caixa”.
En definitiva, tenim un exemple clar del que pot fer la manca d’informació i el desconeixement.
Per això et lleves a les set del matí, per combatre aquest desconeixement i la manca de seguretat que comporta.
Companys Extintors Catalunya, intenta per tots el mitjans que la formació en els mon del contra incendis, sigui prioritària. Cal saber com funciona un extintor, una BIE, etc.

Des de Companys Extintors Catalunya us ajudem en el vostre camí cap a una formació en el mon del contra incendis i la seguretat, de manera eficaç i reglada.

Volem ser els teus Companys en la prevenció !!!

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad